Разни, Хотелско обзавеждане

Най-добрият метод за отопление на хотели или мотели

Електрически конвектори | bg-maistor.com

За собствениците на хотели комфортът на тези, които отсядат, е основен приоритет. Въпреки че няколко фактора допринасят за усещането на гостите за благополучие, един от най-важните е ефективната отоплителна система.

Изборът на отоплителна система е предизвикателство, особено когато собствениците на хотели искат решение, което е рентабилно, стилно и удобно, като същевременно създава топла и комфортна среда.

Какви са предимствата на електрическото отопление в хотелите?

Електрическото отопление позволява на собственика да управлява потреблението на енергия и да намали значително разходите за отопление. Имайки предвид търговски и битови имоти, наскоро пуснахме гама от инфрачервени топлинни панели, които са дискретни и ненатрапчиви и могат да се слеят във всяка среда.

Идеални за използване в хотели, инфрачервените отоплителни панели на bg-maistor.com осигуряват равномерно разпределение на топлината за леко затопляне на хора и предмети, преди да се насочат към околния въздух.

Панелите разполагат с усъвършенствана технология за отопление, която е проектирана да бъде екологична и забележително енергийно ефективна. С коефициент на преобразуване на енергия около 98%, те са най-ефективният вариант при отопление на сграда с голям брой гости и където пространствата винаги ще бъдат неизползвани.

Всеки нагревател е лесен за инсталиране, тъй като няма тръбопроводи и може да се монтира на стена или таван, за да спести място на пода. Не се изисква редовна поддръжка, което може да бъде голямо спестяване на разходи, особено в сравнение с газта, където се изискват годишни проверки за поддръжка. Тъй като радиантните панелни нагреватели  нямат движещи се части, те са изключително надеждни и следователно идеални в хотелска среда, където надеждността и удовлетвореността на клиентите са ключови.

Защо инфрачервеното е най-добрият избор за хотелско отопление:

 • Мигновена топлина – нагревателите осигуряват комфортна топлина веднага щом бъдат включени
 • Позволява на гостите да отопляват стаите си с едно натискане на превключвателя.
  Безшумна работа.
 • Не изисква поддръжка и се предлага няколко години гаранция.
 • Дискретно и ненатрапчиво и може да се слее във всяка среда.
 • Стаите могат да се отопляват бързо и лесно, така че да не се губи енергия за осигуряване на топлина на незаетите зони.
 • Тъй като всеки панел е самостоятелен, отделните стаи могат да се отопляват, както и когато е необходимо.
 • Равномерно разпределение на топлината за леко затопляне на хора и предмети, преди да се насочите към околния въздух.
 • Безопасен и надежден.
 • Усъвършенствана технология за отопление с до 98% от енергията, превърната в топлина.

Заключение

Инфрачервените отоплителни панели са един от най-ефективните и икономични начини за отопление на хотели. Те работят, като излъчват инфрачервени лъчи, които загряват предметите и хората, а не въздуха. Това прави инфрачервения лъч по-ефективен от конвекционното отопление, което загрява въздуха, който след това се разпределя из стаята.

Инфрачервените отоплителни панели могат да се използват за отопление на всички видове хотели, от малки мотели до големи курорти. Те са особено ефективни за отопление на големи пространства, като лобита и конферентни зали.

Като цяло, инфрачервените отоплителни панели са ефективен и икономичен начин за отопление на хотели. Те предлагат редица предимства пред други методи за отопление, като например централното отопление.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *